Simple & Perfect Chicken 65 Recipe by MHK

 

Chciken 65


               Here is a simple & perfect recipe of Chicken 65 for the viewers of #MHK. This video will master you to balance the flavors and spices for a dish that's juicy and tender. This recipe is ideal for parties, dinners or any other special occasion to make the menu remarkable.

 

Ingredients:

Cooking Oil/ Tail (کوکنگ آئل): 1 Table Spoon

Egg/Anda (انڈا): 1X (Well Beated)

Lemon Juice/Lemon Ka Rass (لیموں کا رس): 4 Table Spoons

Chicken 65 Spice/Masala (چکن 65 مصالحہ): 3 Table Spoons

Corn Flour (کارن فلور): 1 Table Spoon

All Purpose Flour/Maida (میدہ): 4 Table Spoons

Chicken Boneless/Baghair Haddi Kay Chicken (بغیر ہڈی کے چکن): 1 Kilograms

Butter/Makhan (مکھن): 100 Grams

Chicken 65 Spice/Masala (چکن 65 مصالحہ): 3~4 Table Spoons

Tomato Ketchup/Tamatar Ketchup (ٹماٹر کیچ اپ): 1 Cup

Fresh Red & Green Chili/Taza Lal or Hari Mirch (تازہ سبز اور سرخ مرچ): 2~3X (Fine cut)

Fresh Milk Cream/Taza Dodh Ke Balai (تازہ بالائی): 150 Grams (4~6 Table Spoons)

Butter/Makhan (مکھن): 1 Table Spoon

Garlic Clove/Lahsan Kay Jaway (لہسن کے جوے): 2X (Fine Cut)

Green Coriander/Hara Dhanya (ھرا دھنیا): Hand Full (Fine Cut)

Salt/Namak (نمک): 1 Pinch

Black Pepper Powder/Kali Mirch Powder (کالی مرچ پائوڈر): 1 Tea Spoon

 

Procedure:

1. Marinate the chicken first

پہلے چکن کو میرینیٹ کر لیں

2. Make a paste by mixing all these things (Cooking oil to all purpose flour)

ان ساری چیزوں کو مکس کر کے پیسٹ بنا لیں

3. Cut the chicken in 2 inch cubic pieces

چکن کو 2 انچ کے شکور پیس میں کاٹ لیں

4. Add chicken in the batter & coat it well

چکن کو بیٹر میں ڈال کر اچھی طرح کوٹنگ کر لیں

5. Cover with lid & leave to rest for 2~3 hours

ڈھکن لگا کر 2 سے 3 گھنٹوں کے لیے چکن کو رکھ دیں

6. Add marinated pieces in hot oil one by one

باری باری چکن پیسیس کو گرم تیل میں ڈال لیں

7. Deep fry till turn to light golden

ڈیپ فرائی لائٹ گولڈن کلر آنے تک کرنا ہے

8. When fried take them out

جب فرائی ہو جائیں تو نکال لیں

9. Let the butter melt on low flame

مھکن کو ہلکی آنچ پر پگھلا لیں

10. Add in remaining chicken 65 spice

بچ جانے والا چکن 65 مصالحہ ڈال دیں

11. Fry a little on low flame

ہلکی آنچ پر اس کو تھوڑا سا فرائی کر لیں

12. Cook the ketchup for a minute or 2

ایک سے دو منٹ کیچ اپ کو پکا لیتے ہیں

13. Add in fried chicken

فرائی کیا ہوا چکن شامل کر لیں

14. Add in fresh chilies as well

ساتھ ہی مرچیں بھی ڈال دیں

15. Cook for a minute or two gently

مزید ایک سے دومنٹ کے لیے ہلکے ہاتھ کے ساتھ پکا لیں

16. Mix Cream also with soft hands

ہلکے ہاتھ کے ساتھ کریم کو بھی مکس کر لیں

17. Cover with a lid for a while

تھوڑی دیر کے لیے ڈھکن لگا دیں

18. Add garlic & mix a little

مکھن میں لہسن ڈال کر تھوڑا سا مکس کیا

19. Add coriander & mix a little as well

ہرا دھنیا ڈال کر بھی تھوڑا سا مکس کر لیں

20. Add salt & black pepper as well & mix a little

نمک اور کالی مرچ  ڈال کر بھی تھوڑا سا مکس کیا

21. Place bread slices on griddle

اب بریڈ سلائس کو توے پر ڈال دیں

22. Cook from both sides as per requirement

اور دونوں طرف سے ضرورت کے مطابق پکا لیں

23. Serve Accordingly

سرو کر لیں

 

Tags:-

For Video please link on the link below:-

 


 


Comments