Chciken 65
Here is a simple & perfect recipe of Chicken 65 for the viewers of #MHK. This video will master you to balance the flavors and spices for a dish that's juicy and tender. This recipe is ideal for parties, dinners or any other special occasion to make the menu remarkable.
Ingredients:
Cooking Oil/ Tail (کوکنگ آئل): 1 Table Spoon
Egg/Anda (انڈا): 1X (Well Beated)
Lemon Juice/Lemon Ka Rass (لیموں کا رس): 4 Table Spoons
Chicken 65 Spice/Masala (چکن 65 مصالحہ): 3 Table Spoons
Corn Flour (کارن فلور): 1 Table Spoon
All Purpose Flour/Maida (میدہ): 4 Table Spoons
Chicken Boneless/Baghair Haddi Kay Chicken (بغیر ہڈی کے چکن): 1 Kilograms
Butter/Makhan (مکھن): 100 Grams
Chicken 65 Spice/Masala (چکن 65 مصالحہ): 3~4 Table Spoons
Tomato Ketchup/Tamatar Ketchup (ٹماٹر کیچ اپ): 1 Cup
Fresh Red & Green Chili/Taza Lal or Hari Mirch (تازہ سبز اور سرخ مرچ): 2~3X (Fine cut)
Fresh Milk Cream/Taza Dodh Ke Balai (تازہ بالائی): 150 Grams (4~6 Table Spoons)
Butter/Makhan (مکھن): 1 Table Spoon
Garlic Clove/Lahsan Kay Jaway (لہسن کے جوے): 2X (Fine Cut)
Green Coriander/Hara Dhanya (ھرا دھنیا): Hand Full (Fine Cut)
Salt/Namak (نمک): 1 Pinch
Black Pepper Powder/Kali Mirch Powder (کالی مرچ پائوڈر): 1 Tea Spoon
Procedure:
1. Marinate the chicken first
پہلے چکن کو میرینیٹ کر لیں
2. Make a paste by mixing all these things (Cooking oil to all purpose flour)
ان ساری چیزوں کو مکس کر کے پیسٹ بنا لیں
3. Cut the chicken in 2 inch cubic pieces
چکن کو 2 انچ کے شکور پیس میں کاٹ لیں
4. Add chicken in the batter & coat it well
چکن کو بیٹر میں ڈال کر اچھی طرح کوٹنگ کر لیں
5. Cover with lid & leave to rest for 2~3 hours
ڈھکن لگا کر 2 سے 3 گھنٹوں کے لیے چکن کو رکھ دیں
6. Add marinated pieces in hot oil one by one
باری باری چکن پیسیس کو گرم تیل میں ڈال لیں
7. Deep fry till turn to light golden
ڈیپ فرائی لائٹ گولڈن کلر آنے تک کرنا ہے
8. When fried take them out
جب فرائی ہو جائیں تو نکال لیں
9. Let the butter melt on low flame
مھکن کو ہلکی آنچ پر پگھلا لیں
10. Add in remaining chicken 65 spice
بچ جانے والا چکن 65 مصالحہ ڈال دیں
11. Fry a little on low flame
ہلکی آنچ پر اس کو تھوڑا سا فرائی کر لیں
12. Cook the ketchup for a minute or 2
ایک سے دو منٹ کیچ اپ کو پکا لیتے ہیں
13. Add in fried chicken
فرائی کیا ہوا چکن شامل کر لیں
14. Add in fresh chilies as well
ساتھ ہی مرچیں بھی ڈال دیں
15. Cook for a minute or two gently
مزید ایک سے دومنٹ کے لیے ہلکے ہاتھ کے ساتھ پکا لیں
16. Mix Cream also with soft hands
ہلکے ہاتھ کے ساتھ کریم کو بھی مکس کر لیں
17. Cover with a lid for a while
تھوڑی دیر کے لیے ڈھکن لگا دیں
18. Add garlic & mix a little
مکھن میں لہسن ڈال کر تھوڑا سا مکس کیا
19. Add coriander & mix a little as well
ہرا دھنیا ڈال کر بھی تھوڑا سا مکس کر لیں
20. Add salt & black pepper as well & mix a little
نمک اور کالی مرچ ڈال کر بھی تھوڑا سا مکس کیا
21. Place bread slices on griddle
اب بریڈ سلائس کو توے پر ڈال دیں
22. Cook from both sides as per requirement
اور دونوں طرف سے ضرورت کے مطابق پکا لیں
23. Serve Accordingly
سرو کر لیں
Tags:-
For Video please link on the link below:-
Comments
Post a Comment