A traditional, homemade and easy Tomato Garlic Sauce (لہسن ٹماٹر کی چٹنی) for #MHK viewers. This sauce (Lahsan Adrak Ke chatni) is a must-try recipe to enjoy its unique taste. Watch till end to learn some tips for making this delicious delicacy.
Ingredients:
Mustard Oil/Sarson Ka Tail (سرسوں کا تیل): 2 Table Spoons
Salt/Namak (نمک): 1 Tea Spoon
Tomato/Tamatar (ٹماٹر): 3X (Medium size)
Garlic Bulb/Lahsan (لہسن): 1X
Green Chili/Sabz Mirch (سبز مرچ): 2X (Fine Cut)
Kashmiri Chili/Kashmiri Lal Mirch (لال مرچ): 1X (Fine Cut)
Cumin Seeds/Safaid Zeera (سفید زیرہ): 1 Tea Spoon
Onion/Pyaz (پیاز): 2X (Medium size, fine cut)
Green Coriander/Hara Dhanya (ہرا دھنیا): Hand Full
Green Mint/Hara Podina (سبز پودینہ): Hand Full
Lemon ka Rass (لیموں کا رس): 3 Table Spoons
Procedure:
1. Pour oil in cooking pan
تیل کو پکانے والے برتن میں ڈالا
2. Sprinkle partial amount of salt
تھوڑا سا نمک ابھی ڈال دیا
3. Mix salt in oil
نمک کو تیل میں مکس کر لیں
4. When oil become hot place tomato in organize form
جب تیل گرم ہوا تو ترتیب سے ٹماٹر رکھ لیے
5. Sprinkle the left over salt
باقی رہ جانے والے نمک کو اس پر چھڑک لیں
6. Steam cook for 5 minutes on low flame
5 منٹ کے لیے ہلکی آنچ پر دم پر لگا دیں
7. Move the pan during the steam cook
دم کے دوران برتن کو ٹھوڑا ہلاتے رہیں
8. Remove the peel and change the sides
ٹماٹر کے چھلکے اتار لیں اور ان کی ہیئت تبدیل کرتے رہیں
9. Mix well with spoon
چمچ سے اچھی طرح مکس کر لیں
10. Use masher for well mixing
میشر سے اچھی طرح مزید مکس کر لیں
11. Shift in a bowl
برتن میں منتقل کر لیں
12. Mix all the ingredients
تمام اجزا کو اچھی طرح مکس کر لیں
To watch out the video please click the link below:-
https://youtu.be/_csR6dt62_s
Comments
Post a Comment