Jhat Pat & Crispy Aloo Ke Katlyan | Quick & Crispy Potato Slices

 

Jhat Pat & Crispy Aloo Katlyan is a must-try recipe for anyone desiring a quick and delicious snack. Made with minimal ingredients for maximum flavor in just a few minutes. Watch till the end for better tips and techniques—your perfect lunch or supper alternative expectations.

 

Ingredients:

Potato/Aloo (آلو): 3~4X (Medium Size in Slice Cut)

Cooking Oil/Khanay Ka Tail (کھانے کا تیل): 2~3 Table Spoons

Salt/Namak (نمک): 1/2 Tea Spoon

Chili Flakes/Dara Mirch (کُٹی ہوئی لال مرچ): 1 Tea Spoon

Lemon Juice/Lemon ka Rass (لیموں کا رس): 1 Tea Spoon

 

Procedure:

1. After washing & peeling cut potatoes in slices

دھونے اور چھیلنے کے بعد سلائس کاٹ لیں

2. Rinse with water & get it strained

دھو کر پانی نچوڑ کر نکال لیں

3. Put griddle on stove & pour cooking oil

توے پر تیل ڈال لیں اور گرم ہونے دیں

4. Add in potato slices & cook till colour turn to brown

آلو شامل کر کے برائون ہونے تک پکائیں

5. Cook till the surface become crispy

اس وقت تک پکائیں جب تک کہ اس کی سطح خستہ نہ ہو جائے

6. Sprinkle salt

نمک چھڑک لیں

7. Add in chili flakes

دڑا مرچ بھی شامل کر لیں

8. Mix a little after adding spices

مصالحوں کو شامل کر کے تھوڑا سا مکس کر لیں

9. Steam cook for 1~2 minutes

ایک سے دو منٹ کے لیے دم پر لگا دیں

10. Make a chapatti to serve along with

ساتھ ہی روٹی بنا لیں

 

To watch the video click on the link below:-

 


 

Comments