Jhat Pat & Crispy Aloo Katlyan is a must-try recipe for anyone desiring a quick and delicious snack. Made with minimal ingredients for maximum flavor in just a few minutes. Watch till the end for better tips and techniques—your perfect lunch or supper alternative expectations.
Ingredients:
Potato/Aloo (آلو): 3~4X (Medium Size in Slice Cut)
Cooking Oil/Khanay Ka Tail (کھانے کا تیل): 2~3 Table Spoons
Salt/Namak (نمک): 1/2 Tea Spoon
Chili Flakes/Dara Mirch (کُٹی ہوئی لال مرچ): 1 Tea Spoon
Lemon Juice/Lemon ka Rass (لیموں کا رس): 1 Tea Spoon
Procedure:
1. After washing & peeling cut potatoes in slices
دھونے اور چھیلنے کے بعد سلائس کاٹ لیں
2. Rinse with water & get it strained
دھو کر پانی نچوڑ کر نکال لیں
3. Put griddle on stove & pour cooking oil
توے پر تیل ڈال لیں اور گرم ہونے دیں
4. Add in potato slices & cook till colour turn to brown
آلو شامل کر کے برائون ہونے تک پکائیں
5. Cook till the surface become crispy
اس وقت تک پکائیں جب تک کہ اس کی سطح خستہ نہ ہو جائے
6. Sprinkle salt
نمک چھڑک لیں
7. Add in chili flakes
دڑا مرچ بھی شامل کر لیں
8. Mix a little after adding spices
مصالحوں کو شامل کر کے تھوڑا سا مکس کر لیں
9. Steam cook for 1~2 minutes
ایک سے دو منٹ کے لیے دم پر لگا دیں
10. Make a chapatti to serve along with
ساتھ ہی روٹی بنا لیں
To watch the video click on the link below:-
Comments
Post a Comment