In this video, we unplug from the fast-paced world and immerse ourselves in the simplicity of Mutton Kunna. Let the earthy clay pot and the warmth of family recipes transport you to a cozy kitchen.
Ingredients:
Mutton/Chota Gosht (چھوٹا گوشت): 1.5 Kg (Mix Boti)
Yogurt/Dehi (دہی): 1 Cup
Coriander/Dhanya Powder (دھنیا پائوڈر): 1 Table Spoon
Salt/Namak (نمک): 1 Table Spoon
Red Chili/Surkh Mirch Powder (سرخ مرچ پائوڈر): 1 Table Spoon
Kashmiri Red Chili/Lal Mirch Powder (کشمیری لال مرچ پائوڈر): 1 Table Spoon
Cumin Seeds/Zeera Powder (زیرہ پائوڈر): 1 Table Spoon
Mix Spices/Garam Masala Powder (گرم مصالحہ پائوڈر): 1 Tea Spoon
Turmeric/Haldi Powder (ہلدی پائوڈر): 1/2 Table Spoon
Tomato/Tamatar (ٹماٹر): 3X (Medium Size)
Ginger+Garlic/Lahsan+Adrak Paste (لہسن اور ادرک کا پیسٹ): 2 Table Spoons
Green Chili/Hari Mirch (ہری مرچ): 2X (Fine Cut)
Onion/Pyaz (پیاز): 5~6X (Slice Cut)
Procedure:
1. Washed well the mutton & Strain it
گوشت کو اچھی طرح دھو کر چھان لیں
2. Fry onion till turns to brown in prior with one TBS Whole spices & 1 cup oil
پیاز کو پہلے سے کھڑے مصالحہ اور تیل میں برائون کر لیں
3. Mix all the ingredients well
تمام اجزا کو اچھی طرح مکس کر لیں
4. Be careful about hot fry onion while mixing
گرم پیاز سے محتاط ہو کر مکس کریں
5. Shift the mixture in cooking clay pot
اب اسے مٹی کی ہانڈی میں منتقل کریں
6. Place the kneaded flour on the top of cooking pot
گوندھا ہوا آٹا برتن کے منہ پر لگا دیں
7. Place the lid & make it air tight
ڈھکن لگا کر اس کو ہوا بند کر لیں
8. Cook on low flame for 45 minutes almost
ہلکی آنچ پر اس کو تقریباً45 منٹ تک پکانا ہے
9. After 45 minutes off the flame & let the air to be released
45 منٹ کے بعد چولہا بند کر دیں اور ہوا نکلنے دیں
10. Carefully remove the lid
احتیاط سے ڈھکن ہٹائیں
11. Mix a little
ہلکا سا مکس کر کے چیک کر لیں
12. Serve it in desi handi (clay pot)
دیسی ہانڈی میں اس کو پیش کریں
:-For Detail video please click the link below
https://youtu.be/MoynaNUnQCc |
Comments
Post a Comment