Laziz, Raishadar Chicken Kabab By MHK
MHK brings a mouth-watering recipe of Chicken & Aloo raishadar kabab for our viewers. This homemade & easy recipe is a combination of tender chicken with juicy potatoes for the eventual luxury food. This recipe is perfect for any meal or snack so say tuned for the best cooking tips and techniques.
Ingredients:
Cooking Oil/ Tail (کوکنگ آئل): 1 Table Spoon
Garlic Clove/Lahsan Kay Jaway (لہسن کے جوے): 3~4X (Crushed)
Green Chili/Hari Mirch (ہری مرچ): 1X (Crushed)
Chicken Boneless/Baghair Haddi Kay Chicken (بغیر ہڈی کے چکن): 400 Grams
Onion/Pyaz (پیاز): 2X (Medium Size, Slice Cut)
Salt/Namak (نمک): 1 Tea Spoon
Turmeric/Haldi (ہلدی): 1/2 Tea Spoon
Ginger/Adrak (ادرک): 1/2 Tea Spoon
Boiled Potatoes/Ublay Aloo (ابلے آلو): 3/4 KG (750 Grams)
Green Coriander/Hara Dhanya (ھرا دھنیا): Half Bunch (Fine Cut)
Green Mint/Hara Podina (ھرا پودینہ): 1 Cup (Fine Cut)
Fresh Red & Green Chili/Taza Lal or Hari Mirch (تازہ سبز اور سرخ مرچ): 2X (Fine Cut)
Fresh Bread/Taza Double Rotti (تازہ ڈبل روٹی): 2X Slice (Shredded)
Coriander/Dhanya Powder (دھنیا پائوڈر): 1 Table Spoon
Mix Spices/Garam Masala Powder (گرم مصالحہ پائوڈر): 1 Tea Spoon
Cooked & Crushed Cumin Seeds/Bhuna, Kutta Huwa Safaid Zeera (بھنا کٹا ہوا زیرہ): 1 Table Spoon
Black Pepper Powder/Kali Mirch Powder (کالی مرچ پائوڈر): 1 Tea Spoon
Chili Flakes/Dara Mirch (کُٹی ہوئ لال مرچ): 1 Table Spoon
Salt/Namak (نمک): 1 Tea Spoon
Lemon Juice/Lemon Ka Rass (لیموں کا رس): 2 Table Spoons
Egg/Anda (انڈا): 1X (Well Beated)
Procedure:
1. Add in garlic & green chili paste when oil become hot
جب تیل گرم ہو تو لہسن اور ہری مرچ کا پیسٹ شامل کر لیں
2. Cook till aroma is felt
خوشبو کے آنے تک اس کو پکا لیں
3. Use large chicken boneless piece for better meat threads
چکن کے پیس بڑے سائز کے لیں تاکہ ریشہ اچھا بنے
4. Cooking in garlic is to remove specific smell of chicken
لہسن میں پکانے سے چکن کی مخصوص بو ختم ہو جاتی ہے
5. Cook till the colour is changed
چکن کا رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں
6. Mix all the ingredients (Onion to Garlic)
تمام اجزا کو اچھی طرح مکس کر لیں
7. Cook on medium flame
درمیانی آنچ پر پکائیں
8. Steam cook for 2~3 minutes
دو سے تین منٹ کے لیے دم لگا دیں
9. Cook in open till the chicken is tendered & water is dried up
پانی کے خشک ہونے اور گوشت کے نرم ہونے تک ہلکی آنچ پر پکائیں
10. Use of turmeric in prior is to get the better colour, smell is finished & cooked well
ہلدی پہلے ڈالنے کا فائیدہ یہ ہے کہ وہ پک بھی اچھی جائے گی، بو بھی ختم ہو جائے گی اور رنگ بھی نکھر جائے گا
11. Here the chicken is tendered
یہاں پر دیکھیں کہ گوشت گل گیا ہے
12. Make the chicken threaded when become normal
جب گوشت ٹھنڈا ہو جائے تو اس کو ریشہ ریشہ کر لیں
13. Mix all these well (Boiled potato to lemon juice)
ان سب کو(ابلے آلو تا لیموں کا رس) اچھی طرح مکس کر لیں
14. Leave to rest for 5~7 minutes
تقریباً 5 سے 7 منٹ کے لیے چھوڑ دیں
15. Now make kabab as per choice
اب بیٹرسے کباب بنا لیں
16. Almost 21 kabab are made from that batter
اس بیٹر سے تقرئباً 21 کٹلٹس بن کئے ہیں
17. For later use, these kabab can be freeze at this stage
اس مقام پر ان کبابوں کو بعد میں استعمال کرنے کے لیے فریز بھی کیا جا سکتا ہے
Beat the eggs well
انڈوں کو اچھی طرح پھینٹ لیں
18. Spread the Vanaspati with onion to make it non-stick
توے پر پیاز کے ساتھ گھی کو پھیلا لیں تاکہ نان سٹک بن جائے
19. To fry kabab pour oil on griddle
کباب تلنے کے لیے توے پر گھی ڈال لیں
20. Dip each kabab in egg & fry them
کباب کو انڈے میں بھگو کر فرائی کرنا ہے
23. Serve Accordingly
سرو کر لیں
For Details click the link below:-
https://youtu.be/buseueBe5dw
Comments
Post a Comment