Laziz, Raishadar Chicken Kabab By MHK | Homemade & Different Recipe


 Laziz, Raishadar Chicken Kabab By MHK

 

MHK brings a mouth-watering recipe of Chicken & Aloo raishadar kabab for our viewers. This homemade & easy recipe is a combination of tender chicken with juicy potatoes for the eventual luxury food. This recipe is perfect for any meal or snack so say tuned for the best cooking tips and techniques.

Ingredients:

Cooking Oil/ Tail (کوکنگ آئل): 1 Table Spoon

Garlic Clove/Lahsan Kay Jaway (لہسن کے جوے): 3~4X (Crushed)

Green Chili/Hari Mirch (ہری مرچ): 1X (Crushed)

Chicken Boneless/Baghair Haddi Kay Chicken (بغیر ہڈی کے چکن): 400 Grams

Onion/Pyaz (پیاز): 2X (Medium Size, Slice Cut)

Salt/Namak (نمک): 1 Tea Spoon

Turmeric/Haldi (ہلدی): 1/2 Tea Spoon

Ginger/Adrak (ادرک): 1/2 Tea Spoon

Boiled Potatoes/Ublay Aloo (ابلے آلو): 3/4 KG (750 Grams)

Green Coriander/Hara Dhanya (ھرا دھنیا): Half Bunch (Fine Cut)

Green Mint/Hara Podina (ھرا پودینہ): 1 Cup (Fine Cut)

Fresh Red & Green Chili/Taza Lal or Hari Mirch (تازہ سبز اور سرخ مرچ): 2X (Fine Cut)

Fresh Bread/Taza Double Rotti (تازہ ڈبل روٹی): 2X Slice (Shredded)

Coriander/Dhanya Powder (دھنیا پائوڈر): 1 Table Spoon

Mix Spices/Garam Masala Powder (گرم مصالحہ پائوڈر): 1 Tea Spoon

Cooked & Crushed Cumin Seeds/Bhuna, Kutta Huwa Safaid Zeera (بھنا کٹا ہوا زیرہ): 1 Table Spoon

Black Pepper Powder/Kali Mirch Powder (کالی مرچ پائوڈر): 1 Tea Spoon

Chili Flakes/Dara Mirch (کُٹی ہوئ لال مرچ): 1 Table Spoon

Salt/Namak (نمک): 1 Tea Spoon

Lemon Juice/Lemon Ka Rass (لیموں کا رس): 2 Table Spoons

Egg/Anda (انڈا): 1X (Well Beated)

 

Procedure:

1. Add in garlic & green chili paste when oil become hot

جب تیل گرم ہو تو لہسن اور ہری مرچ کا پیسٹ شامل کر لیں

2. Cook till aroma is felt

خوشبو کے آنے تک اس کو پکا لیں

3. Use large chicken boneless piece for better meat threads

چکن کے پیس بڑے سائز کے لیں تاکہ ریشہ اچھا بنے

4. Cooking in garlic is to remove specific smell of chicken

لہسن میں پکانے سے چکن کی مخصوص بو ختم ہو جاتی ہے

5. Cook till the colour is changed

چکن کا رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں

6. Mix all the ingredients (Onion to Garlic)

تمام اجزا کو اچھی طرح مکس کر لیں

7. Cook on medium flame

درمیانی آنچ پر پکائیں

8. Steam cook for 2~3 minutes

 دو سے تین منٹ کے لیے دم لگا دیں

9. Cook in open till the chicken is tendered & water is dried up

پانی کے خشک ہونے اور گوشت کے نرم ہونے تک ہلکی آنچ پر پکائیں

10. Use of turmeric in prior is to get the better colour, smell is finished & cooked well

ہلدی پہلے ڈالنے کا فائیدہ یہ ہے کہ وہ پک بھی اچھی جائے گی، بو بھی ختم ہو جائے گی اور رنگ بھی نکھر جائے گا

11. Here the chicken is tendered

یہاں پر دیکھیں کہ گوشت گل گیا ہے

12. Make the chicken threaded when become normal

جب گوشت ٹھنڈا ہو جائے تو اس کو ریشہ ریشہ کر لیں

13. Mix all these well (Boiled potato to lemon juice)

ان سب کو(ابلے آلو تا لیموں کا رس) اچھی طرح مکس کر لیں

14. Leave to rest for 5~7 minutes

تقریباً 5 سے 7 منٹ کے لیے چھوڑ دیں

15. Now make kabab as per choice

اب بیٹرسے کباب بنا لیں

16. Almost 21 kabab are made from that batter

اس بیٹر سے تقرئباً 21 کٹلٹس بن کئے ہیں

17. For later use, these kabab can be freeze at this stage

اس مقام پر ان کبابوں کو بعد میں استعمال کرنے کے لیے فریز بھی کیا جا سکتا ہے

 

Beat the eggs well

انڈوں کو اچھی طرح پھینٹ لیں

18. Spread the Vanaspati with onion to make it non-stick

توے پر پیاز کے ساتھ گھی کو پھیلا لیں تاکہ نان سٹک بن جائے

19. To fry kabab pour oil on griddle

کباب تلنے کے لیے توے پر گھی ڈال لیں

20. Dip each kabab in egg & fry them

کباب کو انڈے میں بھگو کر فرائی کرنا ہے

23. Serve Accordingly

سرو کر لیں

 

For Details click the link below:-

 https://youtu.be/buseueBe5dw

 



Comments