Homemade Quick & Easy Coconut Barfi Recipe by MHK | Naryal Ke Burfi Recipe

 

Hey #MHK viewers, get ready to enjoy the market taste in your own kitchen by making coconut/naryal ke barfi (ناریل کی برفی)with minimal ingredients and in no time. So watch the video till end for best tips and techniques to make your recipe a perfect one.

 

Ingredients:

Fresh Milk Cream (تازہ دودھ کی ملائی): 1 Cup

Sugar/Cheeni (چینی): 1 Cup

Cardamom/Elaichi Powder (الائچی پائوڈر): 1 Tea Spoon

Coconut Powder/Naryal Ka Powder (ناریل کا پائوڈر): 2 Cup

Procedure:

1. Pour cream in cooking pan

کوکنگ پین میں ملائی کو ڈال لیں

2. Add in sugar

چینی بھی شامل کر لیں

3. Cook on low flame till it is melted

ہلکی آنچ پر پگھلنے تک پکائیں

4. Sugar quantity can be adjusted as per choice

چینی ضرورت کے مطابق رکھی جا سکتی ہے

5. Batter become sticky in 5~10 minutes

5 سے 10منٹ میں بیٹر تیار ہو گیا ہے

6. Mix a little the cardamom powder

الائچی پائوڈرکو تھوڑا سا مکس کیا

7. Add in coconut powder & cook till batter become thick

ناریل کا برادہ شامل کر کے بیٹر کے گھنے ہونے تک پکائیں

8. Remember! Always use fresh coconut for the best taste

یاد رہے! کہ بہترین ذائقے کے لیے ہمیشہ تازہ ناریل استعمال کریں

9. When batter become ready it starts leaving the pan

جب بیٹر پک جاتا ہے تو وہ پیندا چھوڑنے لگ جاتا ہے

10. Now shift the batter in a mold

اب بیٹر کو سانچے میں منتقل کر دیں

11. Level the surface gently

آرام سے ہموار کر دیں اس کی سطح

12. Sprinkle some pistachio pieces & level the surface

ٹھوڑا سا پستہ ڈال دیں اور سطح کو برابر کر دیں

12. Leave to rest for 2~3 hours in refrigerator

2 سے 3 گھنٹوں کے لیے فرج میں رکھ دیں

13. When become settled take it out from the mold

جب سیٹ ہو جائے تو سانچے میں سے نکال لیں

14. Make pieces of your choice

  اپنی خواہش کے مطابق کٹائی کر لیں

 

For video may please click on the following link:-

 https://youtu.be/UVlcMZU0NP4




Comments