Hey #MHK viewers, get ready to enjoy the market taste in your own kitchen by making coconut/naryal ke barfi (ناریل کی برفی)with minimal ingredients and in no time. So watch the video till end for best tips and techniques to make your recipe a perfect one.
Ingredients:
Fresh Milk Cream (تازہ دودھ کی ملائی): 1 Cup
Sugar/Cheeni (چینی): 1 Cup
Cardamom/Elaichi Powder (الائچی پائوڈر): 1 Tea Spoon
Coconut Powder/Naryal Ka Powder (ناریل کا پائوڈر): 2 Cup
Procedure:
1. Pour cream in cooking pan
کوکنگ پین میں ملائی کو ڈال لیں
2. Add in sugar
چینی بھی شامل کر لیں
3. Cook on low flame till it is melted
ہلکی آنچ پر پگھلنے تک پکائیں
4. Sugar quantity can be adjusted as per choice
چینی ضرورت کے مطابق رکھی جا سکتی ہے
5. Batter become sticky in 5~10 minutes
5 سے 10منٹ میں بیٹر تیار ہو گیا ہے
6. Mix a little the cardamom powder
الائچی پائوڈرکو تھوڑا سا مکس کیا
7. Add in coconut powder & cook till batter become thick
ناریل کا برادہ شامل کر کے بیٹر کے گھنے ہونے تک پکائیں
8. Remember! Always use fresh coconut for the best taste
یاد رہے! کہ بہترین ذائقے کے لیے ہمیشہ تازہ ناریل استعمال کریں
9. When batter become ready it starts leaving the pan
جب بیٹر پک جاتا ہے تو وہ پیندا چھوڑنے لگ جاتا ہے
10. Now shift the batter in a mold
اب بیٹر کو سانچے میں منتقل کر دیں
11. Level the surface gently
آرام سے ہموار کر دیں اس کی سطح
12. Sprinkle some pistachio pieces & level the surface
ٹھوڑا سا پستہ ڈال دیں اور سطح کو برابر کر دیں
12. Leave to rest for 2~3 hours in refrigerator
2 سے 3 گھنٹوں کے لیے فرج میں رکھ دیں
13. When become settled take it out from the mold
جب سیٹ ہو جائے تو سانچے میں سے نکال لیں
14. Make pieces of your choice
اپنی خواہش کے مطابق کٹائی کر لیں
For video may please click on the following link:-
https://youtu.be/UVlcMZU0NP4
Comments
Post a Comment